Според Human Rights Watch има тревожна разлика между обещанията и действията

...
Според Human Rights Watch има тревожна разлика между обещанията и действията
Коментари Харесай

Human Rights Watch: Европейският съюз има двойни стандарти, свързани с правата на човека

Според Human Rights Watch има " тревожна разлика " между обещанията и дейностите на Европейския съюз, свързани с правата на индивида.
Доста сме обезпокоени от наклонността управлението на Европейския съюз да слага правата на индивида на по-ниски равнища в полемиките. И, несъмнено, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен носи отговорност за това.
Филип Дам, шеф в Human Rights Watch

В годишния отчет на неправителствената организация като дефекти на европейската общественост се показват миграционните политики, неуспехът в битката с дискриминирането и проблемите с демокрацията в някои страни членки. Освен това се твърди, че човешките права се подценяват за сметка на стопански, търговски и геополитически връзки.

Посочват се и " двойни стандарти " във външната политика поради обвиняванията за военни закононарушения в Украйна и поради неналичието на такива в Газа.
Може да е геополитика, когато погледнем към ангажираността по отношение на извършители на правата на индивида като Египет и Саудитска Арабия. Може да става дума за търговия, когато погледнем взаимоотношението с Китай или Индия.
Филип Дам, шеф в Human Rights Watch

Според правозащитниците миграционните политики на Европейски Съюз и споразуменията с някои страни в тази посока може да провокират разделяне преди идните европейски избори.

Миналата година блокът се контракти с Тунис за ограничение на броя на мигрантите, преминаващи през Европа, макар противоречивото отношение на страната към човешките права. Миграцията ще бъде решителен въпрос и в предизборната акция преди вота през юни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР